Lättare.

Den senaste tiden så har jag blivit lättare. Så förbaskad stolt över mig själv. Åtta (8) kilo lättare. På ungefär 6 månader. Vad har jag gjort för att tappa så pass mycket? JA, för mig är det mycket. Inget egentligen. Okej, jag går till jobbet, men det har jag gjort i ungefär två år nu. Men jag äter inget godis längre. Äter nästan aldrig på Max, McDonalds eller liknande ställen. Visst det händer, men till skillnad mot förut, herregud… Pizza? Jo, där fuskas det fortfarande rätt så duktigt. Har börjat variera kosten lite mer. Oftare fisk, kyckling, kött och så har jag hittat en rotfrukt som jag nästan aldrig åt förut. Få se. Hmmm ja just ja, potatis hette den visst. Lite nyttigare frukost har jag börjat med också. Ska väl tilläggas att dom sista kilona försvann tack vare att jag bara käkade varannan dag i två veckor. Det gick det med. Allt för att komma under 90 så fort som möjligt.


Från vilka kroppsdelar har jag tagit vikt ifrån då? Bra fråga. Ser egentligen inte så stor skillnad på mig själv. Visserligen är det bara åtta kilo, men lite måste man väl märka. Visserligen så sitter jeansen lite lösare och med lite vilja så kan jag använda nästa hål i skärpet, men det blir lite för spänt. Men förut så klarade jag inte ens det med mycket vilja, så litet framsteg där.


Men största skillnaden är mina lår. Åh så typiskt. Enda kroppsdelen jag har varit riktigt stolt över. Haft rejäla lår tidigare. Visst både fett och muskler, men jag har tyckt om dom i alla fall. Nu är dom så smala. Då menar jag såå smala. (60cm i omkrets. Haha var bara tvungen att mäta.) Tror nog all vikt jag tappat kommer därifrån. Djävla kropp som tar magen sist.


Så varför skriver jag om detta i nyårstider? Jo, mitt nyårslöfte förra året var att innan år 2011 är slut så ska jag vara nere på 80-83 kilo. Då vägde jag 96kg. Hälften av tiden har gått och jag har hälften av vikten kvar.


GO Joker GO


Julen över!

Då var julen över än en gång. Hets och ännu mera hets i flera veckor för några timmars trevlig stund med familjen. Är det värt det? Ja, faktiskt. Få se barnens glada miner och äta god mat och bara umgås. Nu ska inte jag komma och säga att jag har hetsat alltför mycket. Har glidit mest runt på en räkmacka och löst mina saker på lättast möjliga sätt. Bara handlat fyra presenter. Nja egentligen tre. Den fjärde var ju bara pengar. Sen har jag varit hos min mor och käkat. Eftersom jag jobbade på julafton så var jag ju ingen hjälp till maten som skulle fixas. Jag bara ramlade in hemma hos mor och satt mig ner och käkade. Skönt värre.

Sen på kvällen så fick jag och min bror visa att vi kunde anstränga oss lite i alla fall. Mammas tv gick sönder på julaftonkvällen så då letade vi fram min gamla Sony-tv från mitten av 90-talet. Stod hemma hos mig så det var bara att ta bilen hem till mig och frakta över tv:n till mamma.


Mamma fyller 70 år på nyårsafton så idag så bestämde min bror och jag att vi skulle köpa en helt ny 40-42" tv till henne i present. Sagt och gjort. Iväg till först Elgiganten, sen till OnOff för att avsluta på Expert. Bästa pris vi hittade var på Expert så då köpte vi en 40" Samsung till henne. Sedan bestämde vi att hon skulle få presenten redan idag så då drog vi till mamma och gav henne den. Att säga att hon blev glad är en stor underdrift. Gud vad skönt det kändes att se henne så glad.


All stress och hets blir bortglömt så fort man får se glädjen i ögonen hos alla som verkligen får saker som dom vill ha. Då är verkligen allt värt det. Men nu säger jag det igen som jag sagt varje år. När december börjar år 2011 så ska alla julklappar vara inköpta. Tror Ni att jag kommer att klara det? Det tror inte jag.


 

God fortsättning alla kära där ute.


Party med Toms Tivoli och Catatonia.

Hej. Som Ni märker så har det inte blivit mycket skrivande på sista tiden. Det har varit mycket nu. Jultider och många, långa skift. Hade egentligen inte tänkt skriva nu heller men några tankar kom i alla fall upp i huvudet.

 

Sitter vid datorn med en öl i handen och letar lite låtar till diverse låtlistor på Spotify. Skulle ha tag på "Det är inte snön som faller" med Anders F Rönnblom. När jag gjorde sökningen så dök bl.a. "Snön faller uppåt" med Toms Tivoli upp. Då slog det mig, fan tycker mig känna igen namnet. Visst, när jag då satt på lite låtar så kände jag ju igen en hel del av dom. Nu kommer då nästa problem. Jag har ju aldrig gillat Toms Tivoli så när har jag hört alla dessa låtar? Vad spelade vi för musik förr i tiden egentligen? Kan det vara så att jag hade en liten flört med många knepiga artister för många många år sedan? Typ Toms Tivoli, Dag Vag, Niklas Strömstedt, Jumper, Pontus och Amerikanerna, Just D, och Thomas Ledin. Jag kommer ihåg att jag var på en Ledin konsert på Gotland för typ 10 år sedan. (Tack för V.I.P Biljetterna Pierre) Jag måste ha förträngt det bra, men nu bara ramlar det in en massa minnen av artister från den tiden


Jag vet att en grupp jag var helt såld på var Catatonia OBS! Inte Katatonia. Olika grupper, olika musikstil. Vet egentligen inte varför jag gillade dom så himla mycket, men jag sitter nu och lyssnar lite på deras låtar och det är nästan skrämmande vad en del låtar stämmer bra in på mig nu. Typ 15 år senare. Visste jag redan då hur mitt liv skulle utvecklas? Nä, självklart inte, men lite skoj är det ju. Ska man sitta och lyssna på texter och börja gilla vissa låtar så brukar ju det vara sådana låtar som man känner igen sig i. Det kan jag säga att det stämde inte då när det gäller dessa låtar. Men nu, typ 15 år senare så. Men nu är jag inte så förtjust i dessa låtar.


Ja, haha det är tur att jag nu sitter helt själv och lyssnar på all knepig musik. Hade jag inte varit själv från början så hade jag definitivt varit det nu.


Ha en god fortsättning alla kära vänner.


Sugen!

Känns lite konstigt just nu. Satt och tittade på min julpyntning. Är jag nöjd med det jag åstadkommit? Nja, inte riktigt. Så hur mycket har jag pyntat då? Jo, jag har satt upp en elektrisk adventsljusstake. Det är allt. Jag är sjutton sugen på mer. Jag har inte pyntat på en massa år och varit nöjd med det. Men i år känns det nästan som att jag saknar det.

Julgardiner, ljusstakar, julstjärnor, dukar och självklart en julgran.


Jag skulle vilja ha en julstjärna i fönstret i köket och i vardagsrummet. Även en elektrisk adventsljusstake i dessa rum. Julgranen finns det gott om plats med i vardagsrummet efter jag skrotade min stereo. Sen skulle det inte vara fel med en adventsljusstake med levande ljus heller att ha på bordet i vardagsrummet. Sen har jag även suttit och funderat på en spellista på spotify med bara julmusik.


Hur kommer det sig att jag helt plötsligt vill ha det så? Det har jag inget svar på. Jag kom på det typ nu.


Nu tänker jag inte springa ut och stressköpa massa julpynt bara för att. Jag ska nu kolla upp vad jag har hemma, vilket förmodligen är ingenting, och då plocka fram det. Men sen nästa år, då djävlar…


Jul och nyår!

December rullar på och julen kommer allt närmare. Är nästan klar med alla julklappar. Har en kvar att köpa. Kanske två. Vet exakt vad jag ska köpa till en vän om jag hittar det. Annars får den vännen ingen present av mig.

Har fortfarande en present kvar att köpa till en av mina söner. Där är problemet det motsatta. Han ska få en present, men jag har ingen aning om vad jag ska köpa. Men jag hittar säkert på något.


Barnen kommer att vara hos sin mor under julafton. Det är precis som vanligt. Där får dom möjlighet att träffa mer släkt än vad dom skulle få hemma hos mig så den här lösningen har vi haft ända sedan vi separerade för, herregud, 13½ år sedan. Vad tiden går. Sen har jag tagit dom på juldagen. Där kommer det att bli lite annorlunda nu. Eftersom barnen bor hos mig 100 % under terminstid så vill deras mor, vilket jag fullständigt förstår, ha barnen under hela lovet. Så jag kommer helt enkelt att åka dit under juldagen och då även ta med mig deras farmor dit så firar vi jul en dag till. Själv så ska jag jobba under julafton. Ända till klockan 16:47. Så det kommer att bli mycket klagomål på face från mig under den dagen. Bara så Ni är förberedda. Äh, skoja bara. Blir nog rätt så lugnt. Sen till min mor och käka lite julmat för vidarebefordring till soffan och lite tv. Julen blir så lugn.



OBS!
Tänk på att fira julen utan alkohol. Julen är barnens dag. OBS!



Nyårsafton då? Amatörernas afton. Har inte en aning vad som kommer att hända. Just nu inget inplanerat. Kan gott och väl tänka mig att sitta hemma och bara slappa. Förra året blev det party hemma hos mig med Thomas Lindvall och Glenn Eriksson. Det var visserligen ett litet annat läge då. Jag ville absolut inte vara nykter då. Men i år skulle det inte vara några problem.


Nu är det visserligen 16 dagar kvar av detta år men:


God jul och gott nytt år på Er alla.


Nä, det var nog allt jag ville för nu.


Sömnbrist.

Jaha då sitter jag här nyduschad, just ätit frukost och bara väntar på att förflytta mig till jobbet. Varför finns det nätter där man inte kan sova? Nu har jag haft två sådana nätter på raken. Okej, helt sömnlösa kan dom inte ha varit för då skulle jag vara mer eller mindre död, men om jag nu har slumrat något så är det inte många minuter.

Jag har normalt inga problem med lite sömn. Klarar mig alldeles utmärkt med ungefär 3-4 timmar om jag väljer det själv. Finns många som har förundrats över hur jag fixar det. Jag kan ligga och prata i telefon, kolla tv eller fastna bakom datorn fram till småtimmarna. Men då har jag lite koll. Då fungerar lite/ingen sömn för mig, men om man lägger sig vid 22:00 och tror att man ska få sova till 05:00 och man inte får någon sömn då blir jag bara sur och förbannad. Idag kommer jag att vara så trött på jobbet. Jobbar 6:31–17:21.


Det otäcka är att igår så låg jag och läste och bara kände hur texten i boken flöt ihop. Tänkte att ett kapitel till bara sen sova. Nä, orkade inte utan la ifrån mig boken och släckte lyset för att sedan sova. ELLER HUR!


När man sen ligger där och vänder och vrider så dyker det ju upp en massa tokiga tankar. Det är väl egentligen det värsta. Man börjar tänka på livet i stort. Vad har jag gjort för fel? Ska jag säga upp mig från jobbet. Vad kommer hända i mitt liv framöver? Vilken utbildning kommer yngsta sonen att välja? Kommer äldsta att bo kvar hos mig även nästa läsår om han fixar körkortet eller blir han då hos sin mor? Ska jag flytta. Byta stad eller bara byta lägenhet eller bo kvar här? Varför kan jag inte sova? Har en massa saker jag vill säga en vän, men hur ska jag säga det osv. osv.


Sen när jag tröttnat på att ligga och fundera på alla dessa saker så kände jag att det var lika bra att hitta på något annat. Jaja inte det Ni tror nu. Jag tände ljuset och tog fram mobilen och började leka med mina foton i den. Började göra olika bakgrundsbilder. Fick till några riktigt bra bilder, men det slutade i alla fall med att jag har kvar den tråkiga standarden. Hämtade hem foton från facebook och la till dom som kontaktbilder, la in dom adresserna jag kom ihåg och såklart surfa lite. Sen en timme innan klockan skulle ringa så klev jag upp och började göra mig i ordning. Nu är jag klar och jag börjar jobba om 1½ timme. Känns inte så bra för nu börjar tröttheten smyga sig på. Nu lite tv innan jag ska ta min promenad ner till jobbet.


Sjuk!

Jaha, då var man sjuk igen då. Fattar inte vad förkylningen kom ifrån. Visst, jag har haft en lättare hosta och varit lite skrovlig i halsen men inget som jag reagerat på.

Jag vill inte vara sjuk. Har liksom inte tid med det. Inte råd heller för den delen. Skulle jag nu stanna hemma från jobbet imorgon så blir den ju en karensdag på 11 timmar. Känns inte okej. Det är ju 1500 spänn som bara flyger bort bara för att en liten bacill vill vara och hälsa på min kropp. Kan jag nu bara stå ut måndag och tisdag så klarar jag nog mig från sjukskrivning. Har kortdag på onsdag och ledig torsdag och fredag för att sen jobba helg. Det bara måste lösa sig.


Sen på det så har jag en sån träningsvärk i benen. Var till plättbacken igår med två kollegor och deras barn. Självklart så ville jag också åka bob. Det blev några svängar uppför backen. Sen sista gången så hade jag en 5 årig liten kille på axlarna samtidigt som jag  drog boben uppför plättbacken. Det var tydligen inte så populärt hos mina ben. Men det var riktigt skoj. Han blev ju glad. Det är väl det som räknas.

Det var länge sedan jag tränade och det känns nu. Bara måste ta tag i den biten igen. Vill ha tillbaka min kondition ju.


Jag sa förra gången jag var sjuk att så fort jag blir frisk så ska jag börja träna. Blev det så? Nej. Men jag får väl göra ett nytt försök nu då.


Ha det gott allihopa.


Osäker!

Ibland (för det mesta)så är jag så osäker på mig själv. Gjorde jag rätt? Sa jag något tokigt? Skämta jag vid fel tillfälle? Jag har en fruktansvärd förmåga att överanalysera allt jag gör och säger. Det gör ju att jag blir så osäker. Saker jag säger vid ett tillfälle känns kanske så rätt för att efter några minuters funderande känns så fel.

Jag försöker låtsas som att jag inte alls tänker så utan på något vis så försöker jag komma runt i samtalet för att försöka fatta hur den andra personen tog det. Finns tillfällen jag även har frågat rakt ut om hur det togs emot. Det gäller alltså allt. Känslor, funderingar och vanligt skitsnack.


En sak som är mest vanligt hos mig så är det att hitta rätt ord. Vet hur jag tänker och vad jag vill ha sagt och sen så kommer det en groda ut ur munnen.

Sen det här med att överanalysera det som händer runt mig. Varför gjorde han/hon så?


Ska ta ett jättefjantigt exempel:


Det finns en kvinnlig passagerare i ca 35års åldern som åker från Forssa till Kvarnsveden lite då och då. Hon är ruskigt trevlig när hon kliver på. Säger alltid hej och frågar om dagen har varit bra och hur jag mår. När hon sedan kliver av så här det alltid hej då med ett stort leende och en vink i spegeln. Jag har inte en aning om vilken människan är. Bor hon i Forssa eller Kvarnsveden? Har inte en aning och jag bryr mig inte. Men ändå kommer tankarna. Tycker hon att jag kör bra? Tycker hon att jag är fin? Känner vi varandra och jag har tappat bort ansiktet i mitt minne? Har jag raggat på henne? Har hon raggat på mig? Har vi någon gemensam vän? Har jag någon gång varit extra trevlig mot henne? Har vi träffats privat? Sen ska ju varje utav dessa frågor analyseras i min lilla hjärna. Fatta att mina arbetsdagar blir extra jobbiga.


Hon beter sig förmodligen så till alla chaufförer, men lilla jag ska sitta och fundera på varför hon är så trevlig. Skärpning för helvete. Det är väl kul om någon är trevlig. Behövs ingen analys. Släpp tanken när hon passerat förarplatsen och säg hej då när hon kliver av och släpp den passageraren efter det. Okej?


Lika om någon är otrevlig. Då kommer tankarna om "vad har jag gjort dig?"


Jag kan vara kaxig som bara den på jobbet och säga att om någon varit otrevlig så är det bara låta det rinna av. Kaxig utåt, men själv så sitter jag och funderar på vad jag gjorde för fel!


Okej, jag har svurit och bett folk dra åt helvete när dom varit dryga i bussen. Hur många jag har kastat av har jag tappat räkningen på. Så visst finns det folk i den här stan som gärna skulle ge mig en snyting och be mig dra åt helvete. Så visst har jag gjort mina fel, men många avkastningar har varit befogade.

Nä, sitta och skriva ett blogginlägg med en massa öl i kroppen är kanske inte heller så smart för då ska jag nog sitta och analysera varför jag skrev som jag gjorde...


Reklamradio!

Vad less jag är på reklam i radion. Men lyssnar jag på public service radio? Nä. Jag sitter där mellan klockan 05:00-06:30 och mellan 10:00-19:00 och lyssnar på reklamradio. Ja, dom flesta vet att jag lyssnar på Rockklassiker. Visserligen lyssnar jag på P3 mellan 06:30-10:00 men annars är det rockklassiker som rullar.

Men varför lyssnar jag på P3 då för? Jo, det är så enkelt att jag tycker att deras morgonprogram är bättre än Rockklassikers och så kan man ju behöva höra vilken musik som släpps för tillfället. Annars kommer man väl att fastna på 70, 80 och 90 talet. Lite uppdatering skadar inte.


Men annars är det ju den "fantastiska" reklamradion som gäller.


Nu har man lärt sig alla reklamjinglar utantill. Man vet vilket klockslag det blir reklam och man vet nästan till 100% vilken reklam som kommer. Sen sitter puckot jag och lallar med i reklamen. Man är ju inte frisk någonstans. Kom på mig själv idag att verkligen sjunga med till 118 800 högt o tydligt. Tack för att jag inte hade några passagerare med då.



När man lallar med mer till reklamen än till musiken, då har verkligen reklammakarna lyckats få till jinglar som sätter sig i huvudet

Adventstider, Jul och ljus

Hej och välkommen tillbaka till bloggen Jörgen.

Ja det var ett tag sedan jag bloggade lite. Har varit lite annat runt om mig som jag valt att fokusera på. Bara trevliga och roliga saker. Men inget jag tänker skriva om här. Men fan vilken härlig och underbar helg jag haft. Bästa helgen lätt på denna sida av året. Men det var inte det jag skulle skriva om nu. Då så, då tar vi tag i det.

 

Jag och en mycket god vän pratade härom kvällen lite om dessa tider och faran med ljus, men även hur fruktansvärt mysigt det är.


Tänk vad härligt det är att tända en massa ljus och mysa i soffan när vinden blåser och det är typ -15 -20 grader ute. Kura ihop sig under filten och kolla på en bra film eller bara umgås med varandra. Superhärligt.


Men med ljus så kommer ju faran upp med eld. Alla vi vet ju vad eld kan ställa till med. Att det brinner ner en hel del hem under adventstider och juletider vet vi ju alla om. Jag bor ju i en lägenhet och mitt hem kan ju brinna upp utan att det är jag som glömmer ljusen. Kan ju vara min granne på bottenvåningen som glömmer. Grannen klarar sig och jag dör av rökförgiftning. Ingen trevlig tanke. Om det är så att jag hinner vakna, vart ska jag ta vägen om det börjar brinna så det sprider sig ut i trappen? Hoppa ut genom fönstret? Tja, vet inte det. 15 meter ner till backen. Kommer att göra grymt ont om jag överlever ett sådant fall. Men vem vet vad man kan ta sig till i ett sådant läge. Dom hoppade ju från 90:e våningen vid WTC 11/9 2001.


Skulle jag kunna leva med mig själv om jag glömde ljusen så några av mina grannar gick bort? Knappast.


Nä kära vänner. När Ni tänder ljusen så se till att dom står fritt och att dom kan brinna ut helt utan att dom kan tända eld på något. Ingen otäck mossa eller liknande i ljusstakarna. Inte i närheten av tyg heller för den delen. Se till att underlaget inte kan bli för varmt och ta eld. Helt enkelt, var försiktig och tänk på att alla kan glömma att blåsa ut ljusen. Även DU! Tänk efter före och se till att ljusen kan brinna ut utan fara.


Ha en väldigt trevlig ljustid så hoppas jag att Ni alla fortfarande är runt mig när våren kommer knackande.


Skrivkramp?

Tänk vad lustigt egentligen. När jag slog mig ner och skulle börja skriva så visste jag exakt vad jag skulle skriva. Men när jag hade öppnat http://blogg.se och satt fingrarna över tangenterna så var allt borta. Nu har jag inte en aning om vad som jag vill ha sagt. Tur man inte är en författare för då skulle man inte kunna sitta och bara fylla ut ett inlägg med bara en massa goja.

Men helgen närmar sig med stora steg. Har nu lämnat mardrömmen på 6 arbetsdagar med över 11 timmars skift. Visserligen var helgen mitt i och bröt av men det känns i kroppen i alla fall. Nu kommer två lugna sköna korta dagar och sedan helg. Gud vad härligt. Se, vad är det som händer?


På fredag så ska jag luncha med Marie. Skönt att man kan träffas och snacka lite skit fast man har gått ifrån varandra. Sen på kvällen så kanske jag ska ut med en vän och då även träffa en ny bekantskap. Allt är väl inte spikat än, men väntar på besked.


Lördag är det en pokerturnering som jag tänkte vinna. Vill bli familjemästare igen. Förlorade ju den titeln till kära systerdotter Matilda förra gången. Men förlora två gånger på raken har fortfarande inte inträffat och det ska det inte göra den här gången heller. Skulle jag förlora så ska jag nog hitta på något att skylla på.


Söndag är det julbord med jobbet. 11:30 på förmiddan. På en söndag? Ja, någon hade visst otur när dom tänkte till. (Tack för det uttrycket Johan W) Företaget vill nog hålla oss nyktra så vi inte säger vad vi tycker.


Sen är det dags att hoppa i bilen och åka iväg till barnens mamma för att fira mina barns halvsysters födelsedag. Ooops, har inte handlat någon present än. Hm, måste skaffa hjälp där.


Så, jag vet fortfarande inte vad det var jag skulle skriva om, men det blev ett halvlångt inlägg i alla fall. Ha det gott alla läsare. Ta det lugnt nu så här i adventstider.


RSS 2.0